Familie tijd

Laat nu je jaarrekening maken

Heb jij je jaarrekening al laten maken? Het is zeker niet het meest interessante deel van het ondernemerschap: het opstellen van de jaarrekening. Sterker nog, het meticuleus bijhouden van alle accounts, inkopen, uitgaven en inkomsten kan voelen als een onmogelijke klus. Natuurlijk ben je zo slim geweest een goede administratie te voeren en een systeem aan te schaffen om van alles en nog wat in bij te houden. Maar als het puntje bij het paaltje komt is het nog steeds een rotklus. Maar waarom zou je het daarom eigenlijk zelf doen? Als het tijd is voor de kantoorschoonmaak sta je toch ook niet met een stofzuiger in de aanslag? Nee, daar heb je specialisten voor ingehuurd.

Je jaarrekening op tijd af

“There´s nothing certain but death and taxes”. Het is een dooddoener, omdat het waar is. De fiscus weet je vroeg of laat altijd te vinden. Het voeren van een succesvolle onderneming kan erg leuk zijn, maar het balanceren van zoveel verschillende verantwoordelijkheden is ook zwaar. En het op tijd kunnen produceren van een kloppende jaarrekening is zeker een verantwoordelijkheid. Waarom zou je die zelf moeten dragen? Met de juiste accountant hoef je amper iets te doen. Je krijgt vanzelf te horen wanneer welke cijfers aangeleverd moeten zijn en als dat teveel tijd kost, komt er iemand langs die alles regelt. Zo weet je zeker dat de jaarrekening maken je niet onnodig tijd en stress kost. 

 

Focus daar waar het echt nodig is

Net werd al even genoemd dat ondernemen leuk kan zijn. Tijd voor een gedachtenexperiment: Stel je hebt je boekhouding, inclusief het maken van de jaarrekening, uitbesteed aan professionals. Klaar. Done. Geen zorgen meer. Wat zijn dan de eerste drie leuke dingen aan het ondernemerschap waar je wél aandacht aan zou willen besteden. Wat dacht je aan het verbeteren van de processen, zodat je maandelijks meer winst hebt en minder kosten? Betaalt die accountant zichzelf nog terug ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *