Familie tijd

Wat doet je als je verlies hebt geleden

Op het moment dat je een verlies hebt geleden dan kan dit in vele opzichten zijn. Wat je als een verlies beschouwd is iets geheel persoonlijks. Een verlies speelt een heel groot of relatief klein gedeelte in je leven in de ogen van anderen. Je voelt je ongelukkig, ongeacht wat de oorzaak is. Het kan een sluimerend verdriet zijn waar je bijvoorbeeld van anderen niet over mag zeuren zoals het feit dat je ouder wordt, vergeetachtig wordt, rimpels krijgt of je kan het gevoel hebben dat je niet meer meetelt als je stopt met werken. Dit is tevens een vorm van verlies. Het kan ook zijn dat je een burn out Haarlem hebt gehad die al je energie hebt opgeslurpt. Of je voelt je somber doordat je je niet prettig voelt door al dat gedoe vanwege de corona. Je weet alleen maar dat niemand weet wanneer het leven weer normaal wordt.

Weet je niet meer hoe je verder moet

Als je niet meer weet hoe je met dit verlies wat je voelt verder moet dan is het al een goede stap dat je aan het lezen erover bent en overweegt om hulp te zoeken. Het gaat momenteel waarschijnlijk niet goed met je en je beseft dat je behoorlijk op slot zit doordat wat je is overkomen. Op het moment dat je jezelf aangesproken voelt of hierin herkent dan kan je terecht bij een hulpverlener of een begeleider. Er zijn verschillende behandelingen of trajecten waar je uit kan kiezen. Je kan iets uitkiezen wat bij je past en dat je aan het denken zet. Iedereen is anders en het is persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Omgaan met je verlies

Een verlies is iets wat niet weggenomen kan worden en je kan het verleden niet veranderen. Dit moet je ook niet willen, want dat is verspilde energie. Deze littekens zal je altijd bij je dragen en dat kan een zware last zijn, maar je kan deze verminderen. Er gebeuren nog steeds mooie dingen en als je leert wat er daadwerkelijk belangrijk is en wie er op dit moment voor je is dan kan je langzaamaan weer zonniger naar de toekomst kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *