Auto's

Wat en waarom is FM bluetooth?

Als je een oudere auto hebt en je wilt toch muziek luisteren van streamingsdiensten, of muziek welke je op je telefoon hebt staan, heb je een probleem. Daar is nu iets op gevonden, namelijk een zogenoemde FM bluetooth. Maar wat is dat nu eigenlijk en waar kun je het voor gebruiken?

Waarom een FM bluetooth apparaat gebruiken?

Waarom zou je een extra apparaat in je auto willen, als je gewoon naar de radio kunt luisteren? Vaak hebben oudere auto’s niet zo’n goede ontvangst voor FM. Daarnaast is FM een vrij beperkte manier van het luisteren naar de radio. Je hebt niet overal goed bereik, hierdoor kun je FM alleen lokaal beluisteren. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in Frankrijk en ben je de Franse chansons beu, en wil je liever naar een Nederlandse radiozender luisteren? Dan is een FM bluetooth apparaat een goede oplossing.

FM bluetooth

Een FM bluetooth is een apparaatje welke je in de sigarettenaansteker van jouw auto stopt. Op deze manier wordt het apparaat voorzien van stroom. Hierna kun je jouw smartphone, via bluetooth, verbinden met het apparaatje. Er kunnen meerdere smartphones op aangesloten worden, dus als jij en je partner beiden gebruik maken van de auto, hoef je geen apart apparaat te kopen. Met dit apparaat kun je tevens handsfree bellen, hoe handig is dat! Vervolgens kies je wat je graag wilt luisteren. Wil je een radiozender, of liever muziek vanaf jouw telefoon? Als je een radiozender instelt onthoudt het apparaat welke je ingesteld hebt, dat hoef je dus niet iedere keer te doen.

De opties

Je hebt FM bluetooth apparaten die alleen doen waar je ze voor gekocht hebt, namelijk muziek luisteren. Er zijn ook wat uitgebreidere beschikbaar. Denk hierbij aan usb-oplaadpoorten, slimme schermpjes, handsfree bellen met een ingebouwde microfoon, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn er zelfs bij waar een SD-kaartje in kan. Zo heb je altijd jouw favoriete muziek bij de hand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *