Familie tijd

Zingen in een popkoor

Wist je dat zingen ontzettend gezond is? Je traint er je buikspieren mee, je gaat beter ademhalen en je doet dat ook nog eens samen met anderen. Het is een mooie manier om te ontspannen en samen met koorleden bezig te zijn met muziek. Zingen in een popkoor is een laagdrempelige manier om daarmee te beginnen. Je kunt je in de meeste dorpen en grote steden wel aanmelden voor een popkoor. Je hoeft vaak geen ervaring te hebben, tenzij het koor op een bepaald niveau zingt. Een popkoor bestaat altijd uit een selectie koorleden en een dirigent. Soms zijn er ook nog muzikanten betrokken die voor begeleiding zorgen tijdens optredens.

Over de dirigent van een popkoor

De dirigent helpt de koorleden de stukken in te studeren en repeteert samen met ze. Tijdens een optreden is de dirigent degene die de maat aangeeft en waar nodig bijstuurt. Vaak heeft de dirigent aan het conservatorium gestudeerd. Hij of zij weet alles van muziek en is vaak gek op popmuziek. Het dirigeren van een popkoor is wezenlijk anders dan het dirigeren van een klassiek koor. Veel koren huren een dirigent in zodat ze samen kunnen repeteren en professioneel begeleid worden.

Genre

Een popkoor zingt vanzelfsprekend nummers uit de popmuziek. Denk aan liedjes van ABBA, Katy Perry of Madonna. Als je zelf houdt van popmuziek is het dan ook zeker aan te raden bij een popkoor te gaan. Ben je meer van de klassieke muziek? Dan zijn er ook klassiek geschoolde koren waar je je bij kunt aansluiten. Ook deze koren nemen mensen van verschillende niveaus aan. Hierbij moet je vaak wel een stemtest doen om te controleren in welke stemgroep je valt. Voor vrouwen zijn dat de sopranen en de alten, voor de mannen de tenoren of bassen. Dat kan best spannend zijn, maar met de juiste begeleiding van een goede dirigent komt dat wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *