Familie tijd

Zwanger

De geboorte van een kind is een bijzonder moment. Maar het moment dat je hoort of ontdekt dat je zwanger bent ook. Eerst hoor je de woorden en pas later ga je beseffen wat dit inhoudt. Je buik zal gaan groeien en er zal een kindje groeien in jouw buik. Dit is het moment om je in te gaan lezen wat je met de bevalling kunt verwachten. Het is namelijk bewezen dat deze kennis ervoor zorgt dat angst niet de overhand krijgt, dus dat het zelfvertrouwen groeit bij de aanstaande moeders. En dit is ook wel te verklaren. Als je niet weet wat er gaat gebeuren en de weeën beginnen, dan zul je dit als heel vreemd ervaren. En naarmate de weeën en de pijn erger worden kun je hier behoorlijk angstig van worden.

Childbirth Education

Je kunt je opgeven voor een childbirth education. Hier leer je wat er met je lichaam gebeurd tijdens de zwangerschap, en wat je kunt verwachten tijdens de bevalling. Ook worden er  verschillende manieren van bevallen besproken, zodat jullie zelf een keus kunnen maken hoe je het zelf wilt doen. Zo leer je welke houding je kunt aannemen om de weeen op te vangen, of hoe het werkt als je een bad bevalling wilt gaan doen. Bij childbirth education bespreken ze ook met jullie de opties als je gebruik wilt maken van pijnstilling.

Baby

En dan is jullie baby geboren. Nu is het zaak om jouw kraambureau in te schakelen. Zij sturen een kraamverzorgster naar jullie toe om te helpen. Zij leert jou hoe je borstvoeding kunt geven en zal je hierin begeleiden. De kraamverzorgster controleert of alles goed gaat met de kraamvrouw en houdt de eventuele wonden in de gaten. En de baby wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Denk hierbij aan het gewicht en de kleur en de ontlasting van de baby. Uiteraard zal er ook even snel een wasje gedaan worden of wat lichte huishoudelijke taken zodat jij de visite kunt ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *